Bearbeiding
- Behandling av laks
 

En laks er for mange et trofé og må behandles deretter. Det er viktig at fisken kjøles ned eller fryses så raskt som mulig. Skal den behandles av oss er det best om du leverer inn samme dag eller dagen etter den er tatt.
Vi kan lage:
    Roland Holmberg (Stockholm) fornøyd kunde genom 25 år 
  • Røkt laks: Tørrsaltes og kaldrøkes etter skalaen; Lite, middels eller mye. Egnet størrelse: 2 til 25 kg.

  • Varmrøkt laks: Lages som røkt laks men er i tillegg varmebehandlet. Gir løs konsistens med mye smak. F.eks. pepperlaks.

  • Gravet laks: Filetene behandles med salt, sukker og dill. Lite eller sterk smak etter ønske. Egnet størrelse: 1 til 8 kg.

  • Marinert laks: Fileter kan legges i forskjellige smaksmarinader. Eks. rødvin, honning eller krydder. Egnet størrelse: 1 til 5 kg.
Alle fiskeslag kan behandles.

Vacumering: Alle produkter deles opp etter ønske og vacumpakkes. Dette er å anbefale for god holdbarhet under transport og for senere lagring i fryser.

       Svein fileterer Gaulalaks for røking
Unni vacumpakker røkt laks for videre salg